© 2019  by 150jaarschaarsbergen  ,  voor vragen /  Contact ons op 150jaarschaarsbergen@gmail.com

 

Lezing Historisch Schaarsbergen

Op 27 oktober a.s. zal de heer Jan Vierdag een presentatie geven over de historie van Schaarsbergen. Aan het begin van de 19e eeuw bezat de gemeente Arnhem veel grond in de omgeving, woeste grond. Toen de gemeente een deel van deze grond te koop aanbood, was onder meer de familie Brantsen geïnteresseerd, en de verkoop kwam tot stand. De familie nam de verplichting op zich de woeste gronden te ontginnen en te ontwikkelen. 

Er kwamen enkele , er werden wegen aangelegd, er werden huisjes gebouwd

(Casa Nova), de kerk werd gebouwd: kortom Schaarsbergen begon te groeien.

Jan Vierdag heeft zich verdiept in het prille begin van de geschiedenis van het dorp, waarin de familie Brantsen zo'n grote rol heeft gespeeld. Hij kan hierover enthousiast en onderhoudend vertellen, en dan niet alleen met woorden, maar ook met beelden: hij beschikt over veel beeldmateriaal, oude kaarten, waardoor wij letterlijk een beeld zullen krijgen van Schaarsbergen in vroeger tijden.

Het verhaal wordt omlijst door pianomuziek en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

U bent hiervoor allemaal van harte uitgenodigd!

Reserveren is niet nodig, een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van deze middag is van harte welkom!

De presentatie vindt plaats in de Dorpskerk, op zondagmiddag 27 oktober a.s. om 15.30 uur, de kerk is open vanaf 15.00 uur.