top of page

Soepfestival

Soepfestival 150 jaar Schaarsbergen groot succes!

 

Zon, blauwe lucht, kleurrijke en gezellige taferelen …. iedereen kijkt met een goed gevoel terug op een bruisend Soepfestival, afgelopen zaterdag 14 september. De aftrap van het feestjaar 150 jaar Schaarsbergen mag met recht succesvol worden genoemd. Het bezoekersaantal was hoog, het weer was fantastisch en de sfeer positief gestemd. De verenigingen hebben hun uiterste best gedaan om de bezoekers heerlijke en zeker ook bijzondere soepen voor te schotelen. Menigeen heeft een culinaire reis ondernomen langs de diverse kramen waarin de verenigingen zich presenteerden. De jubileumsoepmokken waren dan ook binnen een mum van tijd verkocht. En ook de prachtige fototentoonstelling, officieel geopend door de wijkwethouder, werd met groot succes ontvangen en stelde bezoekers in de gelegenheid een reisje te maken in de geschiedenis van Schaarsbergen. Overal kwamen groepjes mensen samen om onder het genot van soep en een drankje zich met elkaar te verbinden. De jongsten onder ons vermaakten zich bij het broodjes bakken, op de klimwand, de zandberg en trappend op de limonadefiets om de dorst te lessen. De Color Run van 150 jaar jong , de Western demonstratie van Stal Mansour, het mooie optreden van de Eendracht en DJ Olaf zetten veel mensen in beweging en gaf de dag een extra dimensie.

Èn Schaarsbergen is een eigen prachtige vlag rijker dankzij de Oranjevereniging. (deze is te bestellen bij de Oranjevereniging Schaarsbergen!)

Al met al een dag om niet te vergeten!

 

De Stichting 150 Jaar Schaarsbergen en de organisatie van het Soepfestival kijken daarom met een heel tevreden en voldaan gevoel terug op deze bijzondere dag. Waarvoor dank aan alle sponsoren en deelnemende partijen voor hun gulle bijdragen. Dank ook aan alle inwoners van Schaarsbergen voor hun komst.

Maar in het bijzonder heel veel dank aan alle vrijwilligers, die zich zo vol overgave hebben ingezet voor dit Soepfestival, zonder hen was dit feest niet mogelijk geweest.

bottom of page